close
הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
 
לרשימת המאורסים המלאה >>
יעקב רבלין - דין וחשבון
אבי בלום - בית ספר לפוליטיקה
לכל המבזקים
חדשות אחרונות חדשות אחרונות

גבינת שמנת וריבת עגבניות מיובשות

ממרח מעודן מתקתק, מעולה לסעודת שבועות חלבית, ניתן להכין עם גבינת שמנת קנויה או ביתית

הדפס
צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה
צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה

החומרים הדרושים:

4 מכלי שמנת חמוצה
רבע כפית מלח
לריבת עגבניות:
100 גר' עגבניות מיובשות
כוס סוכר
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים גבינת שמנת: מרוקנים את גביעי השמנת החמוצה לתוך חיתול בד ומערבבים עם המלח.
2. קושרים את החיתול ומניחים מעל מסננת בכדי להגיר את הנוזלים 24 שעות.
ביום חם לאכסן במקרר לאחר 3 שעות
3. מכינים את ריבת העגבניות: מבשלים את העגבניות המיובשות עם כוס מים כרבע שעה לריכוך. מוציאים חצי מכמות המים וטוחנים במקל בלנדר. מוסיפים סוכר ומבשלים כחצי שעה , עד שהעגבניות מקבלות מרקם של ריבה וצבע אדום חזק.
4. מערבבים את הגבינה עם ממרח העגבניות למרקם משוייש.
5. כדי להגיש את הגבינה כמו בתמונה יש להצטייד ברינג מתכת, למלא בגבינה , להחליק ולחלץ מהרינג. מקשטים בתלולית של הריבה ועלה ירוק. חשוב שהגבינה תהיה יציבה ללא נוזלים, אם משתמשים בגבינה קנויה, ורוצים להגיש בצורה זו, יש לסנן גם אותה כשעה בחיתול בד על מנת להגיר את הנוזלים העודפים.

רוצה לקבל עדכונים והטבות בווטסאפ של לובי נשי ? הצטרפי>>
אולי יעניין אותך גם
פתח את כל התגובות   הוסף תגובה
תגובות