י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024
מדור אוכל חדש

מהצלחת של מאיה: גם לאשכנזים מגיע ספינג'

מדור אוכל חדש ב'בחדרי חרדים' • המתכונים של מאיה: לבשל פשוט אבל אחרת • והיום: ספינג' מרוקאי עסיסי

מהצלחת של מאיה: גם לאשכנזים מגיע ספינג'
ספינג' צילום: באדיבות המצלם

חג החנוכה כבר כאן, וזה הזמן להפסיק לספור קלוריות. ואם אנחנו מדברים על קלוריות אני בעד שגם האשכנזים שבנינו יטעמו קצת מהמטעמים של אחיהם הספרדים. וכן, אני מתכוונת לספינג' המרוקאי הממכר של חברתי. קבלו את המתכון, הקל והפשוט להכנה.

חומרים:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים יבשים
3 וחצי כוסות מים חמימים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפת מלח
סוכר וקינמון לציפוי
שמן לטיגון

הכנה:
לערבל את כל החומרים יחד במיקסר. הבצק יוצא מאד דביק - לא להיבהל. לכסות במגבת ולהתפיח כחצי שעה. בידיים רטובות ליצור עיגולים, ולעשות חור במרכז.

לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק. כשהוא חם (מכניסים כף עץ ורואים אם נוצרות סביבה בועות) מכניסים את עיגולי הבצק, כשזהוב הופכים לצד השני עד שזהוב גם מלמטה. מוציאים לניר סופג.

לערבב בקערה סוכר וקינמון, לטבול את הספינג'ים בפנים מכל הצדדים ולסדר על צלחת הגשה.

ספרו לנו בתגובות - איך יצא לכם!

 

חנוכה אוכל לביבה מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד