י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024

פריקסה תוניסאי ביתי ואמתי

"הלחמניה" התוניסאית המטוגנת, הטעימה והרכה שמכילה גם חלבון וירק לארוחה מלאה בביס אחד

צלם:Yamen, מתוך ויקיפדיה
צלם:Yamen, מתוך ויקיפדיה

 


פריקסה

החומרים לבצק:

1/2 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
2 כפות סוכר.
כפית מלח.
כוס וחצי מים.
1/4 כוס שמן.

למילוי:

2 קופסאות טונה משומר.
3 כפות ממרח לימון כבוש.
2 כפות אריסה.
1 קופסת מלפפונים חמוצים.
8 ביצים קשות.
3 מלפפונים.
2 עגבניות.
(אפשר להוסיף בצל לבן).

*שמן לטיגון עמוק *

אופן ההכנה:

לשים את כל מרכיבי הבצק עד ליצירת בצק אחיד בקערה.
מתפיחים כשעה.

בינתיים:

חותכים את המלפפונים והעגבניות לסלט קצוץ.
פורסים את המלפפונים החמוצים לטבעות.
פורסים את הביצים.
בקערה נפרדת מערבבים את הטונה+ לימון הכבוש+ האריסה.
* מחממים שמן במחבת.
* יוצרים לחמניות פחוסות.
* מטגנים בשמן משני הצדדים בשמן חם- לא רותח.
מוציאים את ה'לחמניות' למשטח מרופד בנייר סופג.
חוצים באמצע וממלאים בכל התוספות המוכנות.
בתיאבון!!!

פריקסה תוניס אוכל מתכון לשבת שפית יפית שנבי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד