1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

קלי קלות: עוגת שוקולד, קפה ואגוזים

אם מתחשקת לכם עוגה פשוטה וטעימה ליד הקפה – לכו על העוגה הזאת • היא משלבת בתוכה שלושה טעמים של שוקולד מריר, קפה ואגוזים, מכינים אותה בכמה דקות של עבודה, מבלי ללכלך יותר מדי כלים, וכמה שהיא פשוטה, ככה היא טעימה

כתבה אינפורמטיבית, כ"ו כסלו תשע"ט 04/12/2018 14:44

שטראוס עלית - עוגת שוקולד קפה ואגוזים שטראוס עלית - עוגת שוקולד קפה ואגוזים צילום: יח"צ

זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ 

מצרכים

120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
3 ביצים L
קורט מלח
1 כפית אבקת נס קפה
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם (3/4 כוס) קמח
75 גרם (3/4 כוס) אגוזים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר פרה
25 גרם אגוזי מלך

לתערובת השוקולד:

50 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית אבקת נס קפה
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

לקישוט:

20 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד סוכר חום כהה, סוכר לבן, שמן, ביצים, מלח, נס קפה ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • קוצצים את השוקולד והאגוזים ומוסיפים פנימה. מערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  • יוצקים בערך 2/3 מהתערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • שוברים את השוקולד לקוביות.
  • בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד, נס קפה וחלב במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לתוך 1/3 הבלילה שנותרה ומערבבים היטב.
  • יוצקים את הבלילה השוקולדית על גבי הבלילה בתבנית.
  • בעזרת סכין יוצרים צורת שיש. מפזרים אגוזי מלך קצוצים מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.