י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
ארוחת שף בסעודה שלכם

מתכון לכבוד פורים: לשון בקר בשורשים ויין לבן

שף שמחי רוזנברג מגיש לכם מתכון מיוחד למאכל היוקרתי והמבוקש ביותר על שולחנות מלכים: לשון פרה

 מתכון לכבוד פורים: לשון בקר בשורשים ויין לבן
ארוחת שף: לשון בקר צילום: באדיבות המצלם

מצרכים:

1 לשון פרה.

שמן זית.

500 מ"ל יין לבן חצי יבש.

1 ליטר מים (עדיף ציר בקר חום).

2 גזר.

2 שורש פטרוזיליה.

2 תפו"א בינוניים.

1 ראש סלרי בינוני.

1 קולרבי.

2 בצל.

7 שיני שום.

כף סוכר חום.

כף פפריקה מתוקה.

מלח ופלפל.

פלפל אנגלי.

עלי דפנה.

אופן הכנה:

מבשלים את הלשון מכוסה במים עם פלפל אנגלי ועלי דפנה. ברתיחה למשך שעה עד שעה וחצי. עד שניתן לקלף ממנה את הקליפה אבל היא עדיין לא רכה. מסננים אותה מהמים.

בסיר חדש:

  • שמים שמן זית.
  • חותכים את כל ירקות השורש לקוביות גס ומטגנים.
  • מוסיפים סוכר חום ותבלינים.
  • מטגנים במשך כ 5 דקות על אש גבוהה.
  • כשהכל מתחיל להיתפס בתחתית הסיר, פותחים עם יין ומים.
  • מכניסים את הלשון ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים, עד שהלשון מבושלת לגמרי.
  • מוציאים את הלשון, מקררים ופורסים.
  • את הרוטב טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק וסמיך.
ארוחת שף סעודת פורים לשון מתכון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד