י"ט ניסן התשפ"ד
27.04.2024
לראשונה בהיסטוריה

סרבן הגט הואשם - עבירה פלילית חמורה

כתב אישום פלילי הוגש לראשונה בהיסטוריה כנגד סרבן גט, שבו מדינת ישראל מבקשת להטיל עונש מאסר פלילי בגין סרבנות גט | הנאשם -  אחד מסרבני הגט הקשים ביותר במדינת ישראל | 'בחדרי חרדים' מביא את הפרטים

תמונת אילוסטרציה. צילום: יונתן זינדל, פלאש90
תמונת אילוסטרציה. צילום: יונתן זינדל, פלאש90 צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

לפני שעה קלה (רביעי) הסתיים דיון ראשון בבית משפט השלום בירושלים בעקבות כתב אישום פלילי שהוגש לראשונה כנגד סרבן גט, שבו מדינת ישראל מבקשת להטיל עונש מאסר פלילי בגין סרבנות גט.

האיש, הוא אחד מסרבני הגט הקשים ביותר במדינת ישראל, והוא יושב במאסר בשל סרבנותו במשך למעלה מ-17 שנים - תקופה שהיא הארוכה ביותר כיום לישיבה ממושכת בכלא בגין סרבנות גט.

מערכת בתי הדין הרבניים השתמשה עד היום באפשרות המאסר לסרבני הגט כאמצעי לחץ לשם כפיית הגט לשחרור האישה. עתה מתווספת נקיטת הליך פלילי כלפי הסרבן, כאשר המשמעות היא שהמדינה מטילה עונש על סרבן גט מתוך תפיסה שמדובר בעבירה פלילית חמורה לכל דבר ועניין.

ההליך יצא לפועל, כחלק משיתוף הפעולה בין מערכת בתי הדין הרבניים לבין משרד המשפטים, פרקליטות המדינה ומשטרת ישראל.

"סרבנות גט" מתקיימת כאשר אחד מבני הזוג מסרב לשחרר את בן/בת הזוג למרות פסק דין, ובכך כופה על בן הזוג השני קשר נישואים בניגוד לרצונו. המסרב לתת גט פוגע בחירויות וזכויות בסיסיות של המסורבת, ביניהן הזכות להינשא בשנית, הזכות ללדת ילדים מבלי שאלה ייחשבו כממזרים ופסולי חיתון, מונע להקים משפחה מחדש ובדרך כלל אף גורם, כתוצאה עקיפה, פגיעה כלכלית לעגונה.

הליך זה, הוא המשך להנחיית פרקליט המדינה לפיה ניתן לפתוח בהליכים פליליים כנגד סרבנות גט, בכפוף לאישורו של בית הדין כי ההליך לא יפגום בכשרות הגט.

בהנחיית פרקליט המדינה נכתב כי משמעות ההליך הפלילי היא תיוג הסרבן כעבריין פלילי הפוגע באינטרסים וערכים ציבוריים; מיצוי הדין עם מבצע העבירה והגשמת מטרות הענישה הפלילית כגמול והרתעה, הן בשל פגיעתו באישה והן בשל פגיעתו במערכת השלטונית שנתנה את הצו; הרתעה כללית של סרבנים פוטנציאליים וצמצום תופעת ה"עגינות". מטרה נוספת להליך זה היא לאפשר בעתיד הסגרה של סרבני גט שחמקו מהארץ לחו"ל.

סרבן גט בית הדין הרבני

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד