1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מהצלחת של מאיה: המתכון המנצח לסופלה מושלם

מדור האוכל הפופולרי באתר 'בחדרי חרדים' • המתכונים של מאיה: לבשל פשוט אבל אחרת • והיום: הקינוח שתמיד עובד - לשבת, מסיבה או אפילו סתם אירוח באמצע השבוע

Print מאיה הבלין , ה' טבת תשע"ט 13/12/2018 15:18

סופלה שוקולד סופלה שוקולד צילום: יפית שנבי

סופלה מושלם

הקינוח שתמיד עובד - לשבת, מסיבה או אפילו סתם אירוח באמצע השבוע. ואם מוסיפים ליד כדור גלידה איכותית אז בכלל. רק מה שממש חשוב- לא לאפות יתר על המידה, זה לא זה בלי השוקולדיות הנמסה בפנים.

חומרים:

250 גרם שוקולד מריר

2 כפות קקאו

3/4 כוס סוכר

1 כוס שמן

כפית קפה- אני מעדיפה גרגירים, אפשר גם עם אבקה

כפית א. אפיה

5 ביצים

3/4 כוס קורנפלור

הכנה:

בסיר על אש נמוכה או בקערה במיקרוגל ממיסים את השוקולד עם הקקאו, סוכר, שמן וקפה.

מחכים שיתקרר מעט ומוסיפים א. אפיה. מערבבים לתערובת אחידה. מחכים לעוד קרור ומוסיפים ביצים וקורנפלור. מערבבים היטב לתערובת אחידה ללא גושים. הקורנפלור יכול לאתגר מעט אבל אל תוותרו.

מכניסים לכוסות סופלה מנייר עד קצת אחרי החצי. הבלילה תופחת ועולה בתנור, כך שבסוף האפיה היא תגיע כמעט לסוף הכוס וזה מה שאנחנו רוצים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ 12 דקות- לפי עוצמת התנור שלכם.

הסופלה מוכן כשהוא נראה כמו כיפה ומתחיל להיסדק.

חשוב לא להשאיר את הסופלה בתנור, הוציאו אותו החוצה מיד כשהוא מוכן כדי שלא יתייבש בחום של התנור.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.